het 'doula light' pakket

Geschikt voor jou als je tijdens je zwangerschap wel gebruik wil maken van alle kennis en kunde van een doula, maar gedurende je bevalling alleen met je partner wil zijn.

samen een geboorte-plan opstellen
met oog voor je partner
onbeperkt begeleiding via tel en e-mail

wat kun je verwachten?

Zwangere lachende vrouw met tatoeages in donkere ruimte.

Mijn begeleiding bereidt je uitstekend voor op je bevalling. Je leert niet alleen alles over je lichaam en hoe het werkt tijdens je bevalling, maar ik geef jou en je partner ook allerlei handige tools om je bevalling met vertrouwen in te gaan. 

Werkwijze
Het kennismakingsgesprek is online, via MS Teams of Zoom. Verdere afspraken zijn fysiek en bij jou thuis. Gedurende de sessies bespreken we eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen, maar ook je wensen. Ik vind het belangrijk dat je al je vragen kunt stellen en dat je goed voorbereid je bevalling in gaat. Door een geboorteplan op te stellen denk je na over wat je wel en niet zou willen tijdens je bevalling. Ik help je daarbij. 

Medische kennis
Een doula is niet alleen geschikt voor thuis- en badbevallingen. Ook het medische stuk vind ik belangrijk. 80% van de eerste zwangerschappen mondt uit in een klinische bevalling: in het ziekenhuis dus. Ik licht je graag in over de mogelijke interventies en de verschillende manieren van pijnstilling (natuurlijk en synthetisch). 

Optimal Fetal Positioning 
Ik leer je technieken die je kunt toepassen om de kans op een snellere, minder pijnlijke bevalling te vergroten. Dat doen we door ons te concentreren op de juiste houding en de positie van je kindje. We werken met balans, zwaartekracht en beweging. 

wat zit er allemaal in dit pakket?

  • bonus: e-book met medische interventies en hun voor- en nadelen
  • bonus: naar het post partum bezoek neem ik een lekkere, voedzame maaltijd mee
  • bonus: een voorbeeld van een geboorteplan dat je naar je eigen wensen kunt aanpassen

Nieuwsgierig naar wat deze sessies allemaal inhouden? Op mijn Instagram deel ik regelmatig  over mijn werk en werkwijze!

wanneer?

match call (incl. partner)

Via MS Teams/Zoom, duur: 60 minuten. In dit gesprek leren we elkaar kennen. Ik vind het van groot belang dat we een klik voelen met elkaar, want ik ga in een belangrijke periode van jullie leven heel nauw bij jullie betrokken zijn. In dit kennismakingsgesprek staat de vraag "wat hebben jullie nodig?" centraal. 

12 - 18 weken
18 - 22 weken

intake met moeder (en eventuele partner)

Ik wil graag weten wat je wensen, je onzekerheden en je angsten zijn. In het intakegesprek bespreken we ook eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen en hoe je die ervaren hebt. Op deze manier kan ik mijn begeleiding op jou aanpassen en extra aandacht besteden aan zaken die je belangrijk vindt. 

Wanneer er sprake is van een partner, voer ik ook daarmee een intakegesprek. De gesprekken zijn apart van elkaar.  

geboorteplansessie

Het geboorteplan gaan jullie uiteindelijk zelf schrijven, maar ik bereid dat samen met jullie voor. Het baringsproces, interventies, pijnstilling, de locatie waar je wil bevallen, alles komt aan bod. 

24 - 28 weken
30 - 34 weken

workshop

Tijdens deze workshop bespreken we ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken, de positie van je kindje en handige tips om je lichaam voor te bereiden op je bevalling.

massage (incl. uitleg partner)

Tijdens deze afspraak leg ik jullie uit wat jullie kunnen doen in aanloop naar de bevalling en zodra de bevalling begonnen is, om het lichaam in ontspannen staat te brengen en te houden. 

36 weken
39 weken

check-up & post partum prep

Tijdens deze afspraak is het eigenlijk gewoon even bijkletsen. Hoe gaat het? Lopen jullie nog ergens tegenaan? Kan ik nog iets voor jullie betekenen? Hoe voelen jullie je over de bevalling? Zijn alle voorbereidingen getroffen? 

post partum bezoek

Je kunt met mij je bevalling uitgebreid bespreken. Ik luister graag naar jullie ervaringen en kom met veel plezier een blik werpen op jullie baby'tje. Ik breng ook een voedzame maaltijd mee voor kraamvrouw en kraamheer. Dit is een tijd van verwend worden na jullie harde werk!  

Toevoeging: vind je dit spannend in verband met Covid, dan kunnen we ook online afspreken. In dat geval vervalt de maaltijd.

binnen 14 dagen na je bevalling

match call (incl. partner)

Via MS Teams/Zoom, duur: 60 minuten. In dit gesprek leren we elkaar kennen. Ik vind het van groot belang dat we een klik voelen met elkaar, want ik ga in een belangrijke periode van jullie leven heel nauw bij jullie betrokken zijn. In dit kennismakingsgesprek staat de vraag "wat hebben jullie nodig?" centraal. 

12 - 18 weken
18 - 22 weken

intake met moeder (en eventuele partner)

Ik wil graag weten wat je wensen, je onzekerheden en je angsten zijn. In het intakegesprek bespreken we ook eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen en hoe je die ervaren hebt. Op deze manier kan ik mijn begeleiding op jou aanpassen en extra aandacht besteden aan zaken die je belangrijk vindt. 

Wanneer er sprake is van een partner, voer ik ook daarmee een intakegesprek. De gesprekken zijn apart van elkaar.  

geboorteplansessie

Het geboorteplan gaan jullie uiteindelijk zelf schrijven, maar ik bereid dat samen met jullie voor. Het baringsproces, interventies, pijnstilling, de locatie waar je wil bevallen, alles komt aan bod. 

24 - 28 weken
30 - 34 weken

workshop

Tijdens deze workshop bespreken we ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken, de positie van je kindje en handige tips om je lichaam voor te bereiden op je bevalling.

massage (incl. uitleg partner)

Tijdens deze afspraak leg ik jullie uit wat jullie kunnen doen in aanloop naar de bevalling en zodra de bevalling begonnen is, om het lichaam in ontspannen staat te brengen en te houden. 

36 weken
39 weken

check-up & post partum prep

Tijdens deze afspraak is het eigenlijk gewoon even bijkletsen. Hoe gaat het? Lopen jullie nog ergens tegenaan? Kan ik nog iets voor jullie betekenen? Hoe voelen jullie je over de bevalling? Zijn alle voorbereidingen getroffen? 

post partum bezoek

Je kunt met mij je bevalling uitgebreid bespreken. Ik luister graag naar jullie ervaringen en kom met veel plezier een blik werpen op jullie baby'tje. Ik breng ook een voedzame maaltijd mee voor kraamvrouw en kraamheer. Dit is een tijd van verwend worden na jullie harde werk!  

Toevoeging: vind je dit spannend in verband met Covid, dan kunnen we ook online afspreken. In dat geval vervalt de maaltijd.

binnen 14 dagen na je bevalling

lijkt dit je wat?