De vrouw achter Motherly
Mijn naam is Lotte Scalora en als doula gids ik zwangeren naar vertrouwen in hun lichaam en veiligheid in hun bevalling.
Lotte Scalora op het strand, met de wind in de blonde haren en een zwarte ski-jas aan.

De vrouw achter Motherly

waarom doula?

Al sinds mijn zesde – toen mijn moeder zwanger raakte van mijn zusje – ben ik gefascineerd door zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik had duizend-en-één vragen en vond het mateloos interessant hoe dat nou werkte: zoiets kleins dat dan uit zou groeien tot het baby’tje, het kindje, de puber, de vrouw waar ik tot op vandaag zoveel van houd. Mijn moeder nam me mee in het proces, legde alles geduldig uit, kocht boeken, maakte samen met mij een baby-kalender waar we in het vakje van de uitgerekende datum (4 februari) een wiegje tekenden. Uiteindelijk werd ze geboren op 2 februari 2000, op de verjaardag van onze oma.

Het groeien van een kindje in de buik vind ik pure tovenarij. In vrouwen huist een bepaalde kracht en met die kracht dragen en baren ze hun baby. Een bevalling, of die nou vaginaal is of via keizersnede, roept rauwheid, puurheid en een oerinstinct op. Het is mijn missie om zwangeren het vertrouwen te geven in hun lichaam. Je lichaam weet precies wat het hoort te doen en het is perfect afgestemd op het baren van jouw baby. Er is geen goed of fout in je bevalling: het gaat erom dat je zelf de regie houdt.

Als doula ben ik er niet voor het medische aspect; dat ligt bij verloskundige of gynaecoloog. Ik ben er om je geboorteteam te versterken, om je te doen inzien dat je dit zelf kunt máár dat je het niet alleen hoeft te doen.

opleidingen

Mijn grote interesse voor alles wat met zwangerschap te maken heeft sijpelde in eerste instantie niet door in mijn opleidingen: naast mijn hbo bachelor in Human Resources ben ik gediplomeerd loopbaancoach. Daarnaast houd ik mij bezig met energetisch werk: ik ben ingewijd in de Reiki.

Als doula ben ik opgeleid door de Doula Academie met docenten als Maartje Bruning, Denise van Eeden, doula en orthomoleculair voedingstherapeut, Annelies Mulder van Mamalogisch, lactatiekundige en ex-verloskundige (25 jaar ervaring) Marieke van Luin en de (op het moment van schrijven) enige klinische doula in Nederland: Catharina Ooijens.  

Verder ben ik gecertificeerd als zwangerschapsmasseuse door de Wellness Academie.

privé

Ik ben getrouwd met mijn knappe Italiaans/Arubaanse man (vandaar de Italiaanse achternaam) en woonachtig in Eindhoven. Ik ben opgegroeid in de buurt van Breda en kom uit het onderwijs, waar ik als decaan en loopbaancoach heb gewerkt. 

Anderen omschrijven mij als vrolijk, zorgzaam, innemend, gezellig, hardwerkend, zonder oordeel en coachend. 

Op mijn bedrijfsaccount op Instagram deel ik regelmatig over mijn werk en werkwijze. Volg me hier voor all things pregnancy & birth.